Vijesti

Gljive

Jedan od značaja gljiva je i u ishrani čoveka. Međutim, pored jestivih postoje i otrovne gljive. Od oko 50 hiljada vrsta gljiva jestivo je tek oko hiljadu. U jestive gljive spadaju: vrganj, llisičarka, sunčica, smrčak, tartuf, poljski šampinjon. Hranljiva vrednost pečurki je velika, izrazito su bogate proteinima, a bogate su i vitaminima, pre svega, grupe A, B, C, K,…
Opširnije

Tomić nakon susreta s medvjedom: Skočio je i oborio me

KOTOR VAROŠ - "Krenuo sam predveče na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medvjed našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni da se okrenem, niti da pozovem pomoć". Ovako počinje svoju priču za "Dnevni avaz" Novo Tomić iz sela Selačka kod Kotor Varoša, kojeg je prije tri dana…
Opširnije

U mjestu Borač kod Gacka:TRAGEDIJA U LOVU

Jedna osoba podlegla je povredama nakon što je ranjena u lovu u mjestu Borač kod Gacka, potvrdila je portparol Centra javne bezbjednosti Trebinje Jovana Cvijetić. Prema riječima Cvijetić nesreća prijavljena CJB Trebinje, sinoć oko 20.30 časova. - Policija je odmah izašla na lice mjesta, a obavješten je i dežurni okružni tužilac, istakla je Cvijetić Prema…
Opširnije

SRNEĆI PAPRIKAŠ NA MOSTARSKI NAČIN

Sastojci: 1,2 kg srnećeg mesa od plećke i vrata, 15 dag srnećih jetara, 10 dag suhe slanine, 14 dag masti, 1/2 l crnog vina, 0,6 dl ruma, 1 dl vinjaka, 1 glavica luka, 1 vitica peršinovog lista, 1 češanj češnjaka, sol. Priprema: da bi se pravilno pripremio srneći paprikaš na mostarski način, morate sačuvati malo…
Opširnije