JUHA OD DIVLJAČI SA KOBASICAMA

Sastojci:

  • 1 1/2 čiste juhe od divljači
  • 25 dag zečijeg ili srnećeg mesa bez kostiju
  • 1/2 vezice zelenog peršuna
  • 4 dag svježe slanine
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žemlja ili pwcivo
  • janjeća crijeva
  • malo ulja
  • 1 vrećica ribanog parmezana
  • sol
  • papar

Priprema:

Sameljite zečije ili srneće meso, dodajte sitno kosan, propržen luk, kosani češnjak, sitno kosan peršun, žemlju natopljenu u mlijeko, sol, papar i dobro rukom izmješajte. Dodajte sitno kosanu svježu slaninu, još jednom dobro izmješajte i time punite janjeća crijeva te oblikujte male kobasice. U dubljem loncu na ulju propecite kobasice pa, kad se zarumene, prelijte ih juhom od divljači koju ste prethodno skuhali. Kuhajte oko 1 sat pa dodajte oguljenu rajčicu izrezanu na kocke i makarone. pustite da se sve do kraja skuha. Kao prilog u svaki tanjur uspite žlicu ribanog sira parmezana.

By: Zlatan Sitarević

Comments are closed.