Tomić nakon susreta s medvjedom: Skočio je i oborio me

KOTOR VAROŠ - "Krenuo sam predveče na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medvjed našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni da se okrenem, niti da pozovem pomoć".

Ovako počinje svoju priču za "Dnevni avaz" Novo Tomić iz sela Selačka kod Kotor Varoša, kojeg je prije tri dana napao medvjed. Tomić se spasio iz kandži divlje životinje, ali je pretrpio teške povrede – otkinuti su mu lijevo stopalo i dio potkoljenice.

Tomić se nalazi na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. On priča da je bio naoružan, ali da nije uspio odmah pucati na zvijer.

"Išao sam da provjerim ko mi uništava zob. Kotor Varoš je poznat po medvjedima, ali nisam mislio da će mi se ovo desiti, jer nikad nisam sreo nijednog. Osjetio sam da me ujeda i trga. Bol je bila užasna", kaže Tomić.

Dodaje da je medvjed bio ogroman i da je vagao više od 250 kilograma. Kao da se planina srušila na njega.

"U padu mi je ispao i telefon, pa nisam mogao pozvati nikoga. Uspio sam se nakon kraće borbe dočepati pištolja i opaliti. Medvjed je kasnije iskrvario nasmrt", priča Tomić.

Dio noge mu je amputiran i ljekari ne dozvoljavaju novinarima da s njim razgovaraju u bolničkoj sobi ili da ga slikaju. Plaše se, kaže Tomić, infekcije.

Comments are closed.