LOVAČKA JUHA

Sastojci:

  • 1-2 kg sitnine od razne divljači,
  • 10 dag peršina u korijenu,
  • 5 dag celera u korijenu,
  • 10 dag luka,
  • 10 dag brašna,
  • 8 dag masti,
  • 2 žemlje (ili bijeli kruh),
  • 3-4 litre vode,
  • ocat,
  • majčina dušica,
  • đumbir,
  • orašac,
  • kumin,
  • lovorov list,
  • papar u zrnu i sol.

Priprema:

Sitninu od zeca ili srne, srce, pluća, jetra, nekoliko komada pernate divljači skuhajte s mrkvom, peršunom, celerom, lukom, soli, paprom, ocatom i začinima. ocijedite bistru juhu i zapržite s tamnom zaprškom od ulja i brašna i dobro prokuhajte. Dodajte natrag u juhu kuhano povrće narezano na listiće, čisto meso koje ste odvojili od kosti i odstranili mu žilice. Dotjerajte okus. Neposredno prije serviranja u juhu dodajte pržene kocke od žemlje ili bijelog hljeba.

By: Zlatan Sitarević

Comments are closed.